Het Rijnland-model is volop in het nieuws. Zeker nu de kritiek op het Amerikaanse (Angelsaksische) kapitalistische systeem dagelijks de voorpagina’s haalt, wordt de roep om een andere wijze van besturen en bedrijfsvoering sterker. Jaap Peters en Mathieu Weggeman leggen jou in dit boekje op een overzichtelijke en inzichtelijke manier de kernpunten uit van wat zij de Rijnlandse stijl noemen.
Vanuit welk besturingsmodel leid jij jouw onderneming? Wat is jouw mensbeeld? Welke stappen moet je zetten om jezelf, jouw medewerkers en jouw bedrijf zo effectief mogelijk te laten functioneren? Lees in dit boek wat de desastreuze gevolgen zijn van het korte termijn denken en hoe je het tij kunt keren.
In alle kennisintensieve organisaties moet leiding gegeven worden zeggen de managers. “NIET DOEN”, zeg ik!! Professionals zijn al gemotiveerd. Ze hebben jarenlang gestudeerd om eindelijk te mogen doen waar ze zo enthousiast over zijn. een ‘must read’ voor managers van kennisintensieve organisaties zoals R&D labs, Hightech-, ICT- en mediabedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen.
Een uitgebreid en beargumenteerd overzicht van de verschillen tussen het zogenaamde Rijnlandse model van organiseren en de Anglo-Amerikaanse manier. Waar de laatst genoemde manier van organiseren gaat over het maken van winst en dan met name voor de aandeelhouders, gaat het Nieuw Europees Organiseren over vertrouwen, vakmanschap, verbinden, waarden & normen en solidariteit.